Посли двох країн зустрілися зі звільненими з полону військовослужбовцями

clock
29.07.2024 11:55

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Марія Цмоць та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Хелене Санд Андресен відвідали один із реабілітаційних центрів Національної гвардії України. Під час свого візиту вони ознайомилися із процесом та умовами, в яких звільнені з полону українські захисники, проходять курс лікування та реабілітації. 

Заступник командувача НГУ з логістики, бригадний генерал Олександр Білоус детально ознайомив іноземних гостей з унікальними можливостями закладу, підкресливши його важливу роль у відновленні фізичного та психологічного стану бійців, а також роботою медичного персоналу, направленою на якісне лікування та психологічну реабілітацію звільнених з полону захисників. Він поінформував іноземних гостей про заходи, які проводять МВС та командування Національної гвардії для розвитку та вдосконалення напряму реабілітації.

Під час свого візиту пані Наталка Цмоць та пані Хелене Андресен зустрілися зі звільненими з полону військовослужбовцями, які наразі проходять реабілітацію. Вони дізналися про жорстокі тортури та нелюдське ставлення, яке захисники зазнали під час полону. Ці свідчення беззаперечно підтверджують порушення Женевських конвенцій і міжнародного гуманітарного права з боку країни-агресорки.

Керівник Секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко звернувся до іноземних гостей із проханням донести до керівництва своїх країн почуті історії та розповісти про важкий фізичний та психологічний стан бійців після полону. Він підкреслив на важливості співпраці між нашими країнами, зокрема, в обміні досвідом у питанні відновлення військовослужбовців.

Національна гвардія України

Схожі матеріали