Ігор Клименко: Велика вдячність кожному медику за врятовані життя наших захисників (ВІДЕО)

clock
29.07.2024 15:00

Очільник МВС привітав працівників медустанов системи МВС та військових лікарів Національної гвардії України і Державної прикордонної служби з професійним святом та відзначив їх державними нагородами. 

«Наші медики рятують життя як у віддалених від фронту регіонах, так і завжди перебувають на лінії бойового зіткнення разом із побратимами», - сказав у своєму вітальному слові Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. 

Медики найперші стикаються із проблемами військовослужбовців. Окрім порятунку, на сьогодні важливо підтримувати ментальне здоров’я бійців і надавати їм якісну реабілітацію. 

Очільник МВС наголосив на важливості супроводження військовослужбовців на кожному із етапів. Це стосується як і стаціонарного лікування, протезування, так і ментального здоров’я. 

«Ми маємо побудувати максимально ефективну систему, в якій ми будемо супроводжувати наших бійців не тільки під час несення служби, а й після демобілізації. В кожному нашому медичному працівнику боєць має відчути в першу чергу друга і людину, яка може ментально витягнути та підготувати до реабілітації», - повідомив Міністр внутрішніх справ. 

За вагомий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня медичних працівників Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко згідно з Указом Президента України вручив медичним працівникам ордени «За Мужність» ІІІ ступеня, ордени Данила Галицького, медалі «За військову службу Україні », «За врятоване життя», «Захиснику Вітчизни», почесні грамоти та відомчі відзнаки МВС - нагрудні знаки «За безпеку народу» та «За відвагу в службі».


«Дякую кожному з вас за вашу працю, врятовані життя і здоров’я наших бійців та захисників», - резюмував Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали