Сергій Гончаров: Кременчуцький льотний коледж ХНУВС вперше випустив спеціалістів для авіаційної системи МВС

clock
01.07.2020 09:50

Про це заступник міністра внутрішніх справ заявив під час урочистостей з нагоди першого випуску курсантів і студентів Кременчуцького льотного коледжу.

Сергій Гончаров привітав випускників від імені колегії МВС та зазначив, що льотний заклад освіти має славну історію, а випускники коледжу створили для нього міжнародний авторитет та надзвичайну географію із 75 країн світу. У цьому році Кременчуцький льотний коледж випустив 176 випускників, 28 з яких виявили бажання продовжити роботу в структурі МВС України, шестеро з них – пілоти, які нестимуть службу в Національній гвардії України.

«Сьогодні Міністерство внутрішніх справ України створило принципово нову систему авіаційної підтримки, метою якої є оперативне реагування на виклики та загрози, що стоять перед українським суспільством. Найближчим часом у нашій державі буде третій за потужністю вертолітний парк в Європі, а сьогодні, як ніколи, країна потребує висококласних пілотів, техніків, авіоніків та працівників сервісних служб авіації. Випускники коледжу нестимуть службу на сучасних вертольотах авіаційних підрозділів системи МВС. Переконаний, що коледж і надалі зростатиме як потужний центр підготовки фахівців для цивільної та державної авіації, забезпечуючи якість освіти європейського рівня», - зазначив заступник міністра.

Сергій Гончаров додав, що Кременчуцький льотний коледж вже цього року почне модернізацію парку льотної техніки і незабаром, окрім вертольотів, у коледжі з’являться безпілотники, за якими майбутнє. Заступник міністра вручив дипломи випускникам, які закінчили коледж з відзнакою.

Від імені ректорату вишу, Вченої ради, профспілкової та ветеранської організацій привітав присутніх з визначною подією ректор Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Дмитро Швець. Він зазначив, що Кременчуцький льотний коледж – це відомий далеко за межами нашої держави навчальний заклад, це бренд, і в цьому велика заслуга його колективу, науково-педагогічних працівників, які усі свої знання, досвід і душу вкладали і вкладають у підготовку кадрів, заслуга випускників, що сумлінною працею прославляють свою Альма-матер.

Під час урочистостей було відзначено грамотами кращих викладачів коледжу за сумлінну та наполегливу працю у підготовці та вихованні молодих фахівців, ветеранів закладу освіти, які багато років свого життя віддали Кременчуцькому льотному коледжу, його розвитку, і сьогодні діляться своїм життєвим і професійним досвідом з молоддю.

Пам’ятний знак Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Швець вручив голові Полтавської обласної державної адміністрації – випускнику університету, а згодом – колезі, який багато років поспіль працював у виші, – Олегу Синєгубову.

Це перший випуск курсантів і студентів Кременчуцького  льотного коледжу у складі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Захід, який символічно співпав з 60-ю річницею заснування Кременчуцького льотного коледжу, проходить у парку «Придніпровський», біля меморіалу «Слави вертольотчикам», відкриття якого також відбудеться сьогодні.  

 

ВЗГ ХНУВС

Фото Поліція Полтавської області 

Схожі матеріали