Рятувальники отримали сучасне обладнання від Уряду Німеччини (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.03.2017 07:47

3 березня, у Києві, на території 1-го Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України відбулася церемонія передачі сучасного обладнання від Уряду Німеччини. Участь у заході взяли Уповноважена з питань співробітництва Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Даніела Бергельт, заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький та представники Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Українські рятувальники отримали 100 тисяч метрів пожежних рукавів та 1,5 тисячі касок, закуплених в рамках реалізації проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», що виконується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) на замовлення Уряду Німеччини.

Від імені Державної служби з надзвичайних ситуацій за підтримку й плідну взаємодію Уряду Німеччини та GIZ подякував заступник голови ДСНС Руслан Білошицький. «Ця допомога є надзвичайно важливою для нашої служби. Дякую за продуктивну співпрацю та прагнення підтримати Україну і ДСНС зокрема», – зазначив Руслан Білошицький.

Своєю чергою Даніела Бергельт зауважила, що Німецьке товариство міжнародного співробітництва, за дорученням Федерального уряду Німеччини, надає широкомасштабну підтримку Україні у проведенні різноманітних тренінгів, семінарів а також з придбання різноманітного обладнання. Передбачається, що така співпраця допоможе Держслужбі України з надзвичайних ситуацій працювати ще краще та ефективніше. Ця робота є ознакою солідарності з Україною в нелегкі для неї часи.

Окрім касок та пожежних рукавів, Німецьке товариство міжнародного співробітництва також передало п’ять пневмокаркасних наметів та два дизельні генератори потужністю 600 кВт, що вже доправлені до міста Авдіївки і виконують завдання за призначенням.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали