Реформі ДСНС сприятимуть німецькі рятувальники (ФОТО)

clock
10.10.2016 12:07

10 жовтня з триденним візитом до України прибула делегація німецьких вогнеборців на чолі з експертом зі школи пожежників землі Райналд-Пфальц Йоргом Бекманном.

«Наше головне завдання – розширити мережу місцевих пожежних команд та сформувати команди добровольців-вогнеборців, які б гарантували пожежну охорону на місцях. Наразі вже запущені пілотні проекти в п’яти областях», – зазначив під час зустрічі з делегацією директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Михайло Маюров. Він наголосив, що для ДСНС вкрай важливі досвід та підтримка німецьких колег у реалізації всіх етапів, визначених реформою.

Сторони обговорили основні завдання та цілі подальшої співпраці в процесі реформування системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Йорг Бекманн підтримав ініціативу проведення консультацій щодо подальшої розробки методології планування пожежної безпеки для громад з урахуванням уже існуючих напрацювань.

Німецька делегація перебуватиме в Україні до 12 жовтня. За цей час фахівці ДСНС ознайомлять колег з роботою пожежних частин міста Києва та області, добровільної пожежної команди Борисполя. Також заплановані зустрічі з представниками територіальних громад Київщини.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали