Радник міністра МВС Володимир Філенко: У 1991 році війна за незалежність була лише відкладена

clock
21.11.2020 17:26

Про це радник міністра внутрішніх справ заявив під час зустрічі  з учасниками революцій 1991, 2004, 2013-2014 років, захисниками держави та представниками інтелектуальної еліти, яку ініціював Офіс Президента. 

Це перше подібне спілкування керівництва країни. Глава держави приєднався до розмови за допомогою відеозв'язку. 

Президент заявив, що здобутком трьох революцій є нова свідомість як громадян, так і влади. Кожен громадянин нашої держави знає – зміни справді можливі. 

«Фраза «Від мене нічого не залежить» – це є на сьогодні міф. Точно зрозуміло, що разом ми можемо все. А кожен наступний правитель знатиме, що воля народу – вона є вирішальна, її неможливо зламати, проти неї неможливо і не потрібно йти», – сказав він. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив переконання, що Україна стане членом Європейського Союзу. Але не менш важливо, як держава та суспільство пройдуть цей шлях. Адже це – щоденна робота, яка змінює наше життя, його якість. 

Радник міністра внутрішніх справ Володимир Філенко зазначив, що Україна, рано чи пізно, повинна була вступити у боротьбу за власну свободу. 

«Я мав щастя бути серед тих, хто проголосив незалежну Українську державу. І ми раділи, що обійшлися тоді без кровопролиття. Виявилося, що я і багато інших помилялися – війна за незалежну Україну просто була відкладена. І сьогодні ми є свідками продовження війни за незалежну демократичну країну», – зазначив він. 

Володимир Філенко акцентував увагу на тому, що на сьогоднішню зустріч запрошені учасники всіх трьох революцій. 

«Я хочу сказати, що це – три етапи однієї революції», – наголосив він і запропонував вживати визначення – три етапи однієї великої складної роботи над створенням незалежної демократичної країни. 

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи.

Схожі матеріали