МВС України сприятиме Міноборони США у пошуках американського пілота (ФОТО)

clock
26.02.2016 10:50

Льотчик ВПС США був збитий у небі над Одещиною у червні 1944 року під час Другої світової війни.

24 лютого директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України Мері Акопян зустрілася з представниками Державного Агентства Міноборони США з обліку військовополонених та загиблих під час воєнних дій (DPAA). Сторони мали на меті узгодити питання, пов’язані з наміром американської сторони здійснити розшук та перепоховання останків льотчика ВПС США, який загинув під час Другої світової війни.

Представники американської сторони розповіли про перебіг розшукових робіт. Зокрема йшлося про опрацювання архівної інформації та свідчень місцевих жителів, що допомогли локалізувати місце падіння літака й виявити окремі уламки бойової машини. Ця інформація дає підстави сподіватися на віднайдення решток загиблого пілота.

За словами представників DPAA, необхідне сприяння у проведенні пошукових робіт зголосилося надати Міністерство оборони України. Своєю чергою американські спеціалісти готові поділитися досвідом у разі створення в Україні аналогічної структури, завданням якої став би розшук осіб, зниклих безвісти під час бойових дій.

Директор ДМСЄІ Мері Акопян запевнила американських колег, що МВС готове сприяти у проведенні пошукових робіт, включаючи участь профільних спеціалістів відповідних підрозділів органів внутрішніх справ.

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції МВС

Схожі матеріали