Львів: За фактом неправдивого повідомлення про мінування відкрито кримінальне провадження

clock
10.11.2019 14:51

Затриманому зловмиснику, причетному до скоєння злочину, загрожує покарання – до 6 років позбавлення волі.

10 листопада о 01.35 до поліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про замінування розважального закладу по вулиці Вітовського у Львові. 

На місці події працювали: слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінологи та фахівці інших служб. Правоохоронці обстежили приміщення закладу та прилеглу територію, проводилась евакуація – вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Разом з тим, працівники Управління патрульної поліції Львівської області встановили особу зловмисника, причетного до надання неправдивого повідомлення про замінування. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Анонімом виявився 35-річний львів’янин, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 2-х до 6-ти років.

Досудове розслідування триває, вирішується питання повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Львівської області

Схожі матеріали