Командувач Національної гвардії України відвідав навчання «Rapid Trident-2016» (ФОТО)

clock
07.07.2016 07:56

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що на Львівщині, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відвідав міжнародні маневри «Rapid Trident-2016». За вишколом багатонаціональних підрозділів, які задіяні у військовому навчанні,  також спостерігали представники дипломатичних відомств, керівництво Збройних Сил України та військове командування країн-партнерів, які беруть участь у цьогорічних маневрах.

На початку візиту співкерівники військових навчань полковник Збройних Сил України Едуард Москальов та  полковник армії США  Нік Дуcіч ознайомили високоповажних гостей із організацією та порядком проведення «Rapid Trident-2016». Під час брифінгу військовослужбовці Збройних Сил та Національної гвардії України поінформували присутніх про вітчизняний досвід виконання бойових завдань у зоні АТО. А саме: застосування механізованих підрозділів, ведення рейдових дій аеромобільними підрозділами, дії підрозділів морської піхоти під час ведення оборони морського узбережжя та досвід застосування підрозділів Національної гвардії України в ході виконання завдань в районах проведення АТО.

Після цього, високоповажні особи мали змогу спостерігати за практичними діями багатонаціональних підрозділів на навчальних ділянках полігону. Зокрема, підрозділ бригади швидкого реагування Національної гвардії України виконував завдання з блокування та знешкодження незаконного збройного формування в населеному пункті.

За легендою, у зоні відповідальності багатонаціонального батальйону діє незаконне збройне формування сепаратистів «РЕД ДОГЗ», яке намагається дестабілізувати ситуацію та зірвати зусилля наших військ щодо захисту мирного населення та важливих об’єктів інфраструктури. Противник активно застосовує прийоми та тактику дій так званої «гібридної війни», прикривається живим щитом з місцевих мешканців, тому надає перевагу безпосереднім діям в умовах населеного пункту. Бойовики-сепаратисти зайняли будівлі та організували кругову охорону і оборону. Рота бригади швидкого реагування НГУ блокувала формування противника в населеному пункті, взяла під контроль всі ключові ділянки та підступи до об’єкту пошуку. А згодом, групи нацгвардійців штурмом оволоділи командним пунктом сепаратистів у двоповерховій будівлі.

Згодом, високопосадовці оглянули навчальне місце протидії саморобним вибуховим пристроям та провели брифінг із представниками ЗМІ.

«Коаліція цивілізованих країн – це наше спрямування до євроінтеграції, це союз зі Сполученими Штатами Америки та іншими країнами. Надання допомоги сьогодні носить характер сумісних навчань, надання інструкторів і технічних засобів. Всі представники Збройних Сил України та Національної гвардії, які приймають участь в контексті обороноздатності країни, проходять тут навчання з метою відбиття агресії. Підрозділ Національної гвардії отримав чудову нагоду взаємодіяти з різними структурними складовими Збройних Сил України, що стане запорукою нашої перемоги на сході країни»,- наголосив у своїй промові генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

 

Група інформації і комунікації Західного ТУ НГУ

 

 

 

Схожі матеріали