Глава МВС назвав посягання на мирні зібрання «елементами гібридної атаки» (ВІДЕО)

clock
14.04.2016 15:02

Про це міністр МВС заявив на ІХ Київському Безпековому Форумі, відповідаючи на питання його учасників.
Журналісти поцікавились станом публічної безпеки, зокрема, на громадських акціях, мітингах та зібраннях представників ЛГБТ- спільноти.
Очільник МВС відповів, що на сьогоднішній момент заворушення та прояви агресії на масових акціях є не скільки проявом громадської непокори, скільки спланованими акціями зовнішнього тиску та гібридної війни.
«Мене турбує питання безпеки будь-яких масових заходів, особливо після подій 31 серпня минулого року, коли були кинуті бойові гранати і багато людей загинуло і було поранено. Це я розглядаю як елемент гібридної атаки на нас», – сказав Арсен Аваков.
Разом з тим, міністр МВС зазначив, що повноцінне забезпечення публічної безпеки неможливе без контакту з організаторами акцій. Він закликав їх співпрацювати з правоохоронцями, які завжди зможуть заздалегідь надати організаційну допомогу та проконсультувати активістів щодо максимально безпечного проведення заходу.
«Кожна людина має право на протест та висловлення своєї точки зору. І при цьому вона має бути в безпеці. Якщо відповідні структури, співпрацюючи з нами, будуть консультуватися щодо режиму безпеки, ми безумовно будемо забезпечувати такий процес», – наголосив Арсен Аваков.

Департамент комунікації
МВС України

Схожі матеріали