Фахівці з Норвегії допоможуть МВС впроваджувати реформ

clock
01.03.2016 15:36

Міністерство внутрішніх справ України співпрацюватиме з норвезькими колегами, які готові надати українській стороні всебічну підтримку в процесі удосконалення системи верховенства права.

Директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України Мері Акопян зустрілася з норвезькою делегацією на чолі з пані Тоньє Мейніх, заступником Генерального директора Міністерства юстиції та громадської безпеки Королівства Норвегія.

Сторони обговорили модальності подальших дій з метою налагодження ефективного співробітництва у контексті реалізації рішення уряду Норвегії щодо виділення відповідних засобів для сприяння українським реформам у правоохоронній галузі та секторі правосуддя.

Йшлося про намір норвезької сторони започаткувати в Україні постійно діючу дорадчу місію експертів  NORLAU (The Norwegian Mission of Rule of Law Advisers to Ukraine) на кшталт таких же, раніше розгорнутих Осло в Грузії та Молдові.

Норвегія давно бере участь в міжнародних цивільних операціях та співробітництві щодо удосконалення системи верховенства права. З метою посилити свій внесок в сфері верховенства права на міжнародному рівні, у 2004 році Норвегія створила відповідний пул експертів у цій галузі. Він складається з суддів, прокурорів, поліцейських, тюремних адміністраторів та адвокатів.

Норвезькі експерти і фахівці успішно працюють в Боснії і Герцеговині, Грузії, Афганістані і в Молдові.

За підсумком зустрічі домовлено у березні провести додаткові предметні переговори на рівні експертів щодо планування та узгодження концепції співробітництва в області поліцейського компонента, а також опрацювання проекту відповідного договірного документа щодо закріплення намірів сторін.

 

Департамент міжнародного співробітництва

та європейської інтеграції МВС України

Схожі матеріали