Арсен Аваков: Завершився перший етап очищення Національної поліції України (ІНФОГРАФІКА)

clock
03.10.2016 13:03

Міністр внутрішніх справ оприлюднив попередню статистику за результатами переатестації особового складу Нацполіції.

Очільник відомства повідомив, що 26% керівного складу міліції – звільнено, не пройшло випробування – 14% міліціонерів.

«Завершено перший етап очищення. Хворобливий, непростий і не останній: працює внутрішня безпека, Громадська рада МВС, впроваджуються програми перепідготовки», – наголосив Арсен Аваков.

Загалом передбачається, що штат співробітників Нацполіції загалом по Україні буде складати 130 тисяч чоловік, з яких 118 тисяч – поліцейських, інші – цивільні держслужбовці.

«Зараз на практиці – некомплект. Не вистачає 18 875 поліцейських і 1497 державних службовців», – повідомив Арсен Аваков.

За попередніми підсумками, 5 257 осіб - не пройшли атестацію і були звільнені, 4 766 рекомендовані до пониження в посаді, 4 479 - рекомендовані комісіями до підвищення в посаді.

Остаточні результати переатестації будуть оприлюднені після кінцевої звірки у  вигляді поіменних списків. Крім того, окремо будуть підбиватися підсумки по спецпідрозділам, що несуть службу у зоні АТО.

«Результати переатестації бійців добробатів МВС будуть проходити особливим порядком, адже пов’язані з процесом ротації в зоні АТО», – зазначив міністр внутрішніх справ.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали