60% ізоляторів тимчасового тримання буде ліквідовано цього року (ФОТО, ВІДЕО)

clock
01.06.2016 07:32

Залишиться тільки приблизно кожний третій ІТТ, але за умовами утримання і дотримання прав людини вони відповідатимуть європейському рівню. Про це ІА «Укрінформ» повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
«Як тільки затриманий туди потрапить, місцеві поліцейські не матимуть до нього вільного доступу, тому що ці ізолятори перебуватимуть у вертикальному підпорядкуванні спеціального департаменту Нацполіції», - зазначив Арсен Аваков.
Також Арсен Аваков повідомив, що цього року по всій країні буде повноцінно розгорнуто діяльність «КОРД» (Корпус оперативно-раптової дії). 

«Вона складатиметься  із трьох компонентів. Перший, «А» - бойові загони спеціального призначення, другий, «В» - захист свідків, а третій - «С», умовно кажучи, - силовий патруль», - зазначив очільник міністерства.

Нагадаємо, 6 травня цього року лави Національної поліції поповнили бійці спецпідрозділу «КОРД». 35 бійців підрозділу спеціального призначення отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Вони нестимуть службу у Харківській області.

Також у квітні підрозділ спецпризначення поліції «КОРД» поповнився бойовими інструкторами з питань захисту свідків. 17 українських інструкторів в подальшому навчатимуть спецпризначенців групи «В» (забезпечення захисту свідків у кримінальному судочинстві).

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали