400 кіберполіцейських пройшли навчальний курс із протидії сучасним кіберзлочинам

clock
01.07.2020 09:26

Під час навчання поліцейські відпрацьовували основні способи протидії та розслідування кібернетичних атак, поглиблювали знання у процесуальних аспектах використання цифрових доказів, а також ставили акцент на боротьбі з кіберзлочинами, пов´язаними з торгівлею людьми, зокрема незаконним перевезенням мігрантів.

Програму навчального курсу розробило Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні у співпраці з Департаментом кіберполіції Нацполіції України за фінансової підтримки Уряду Королівства Норвегія.

Навчальний курс націлений на виконання вимог законодавства України щодо захисту суспільства від кіберзлочинів та на дотримання вимог Будапештської конвенції про кіберзлочинність. 

Матеріал курсу включав не тільки ґрунтовну теоретичну частину, а й прикладні практичні завдання і тести.  Навчання тривало понад шість тижнів. Працівники підрозділів кіберполіції навчалися дистанційно. Платформа надавала учасникам тренінгу можливість спілкуватися з досвідченими фахівцями, які супроводжували навчальний курс.

Кіберполіція висловлює щиру подяку представництву МОМ в Україні та фахівцям, які брали участь у розробленні та імплементації навчального курсу.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

Схожі матеріали