26 годин в умовах наближених до бойових: у гвардійців Навчального центру НГУ пройшли польові заняття

clock
09.12.2021 11:00

26 годин на виявлення вибухових пристроїв, проходження зони РХБ зараження, відпрацювання дій під час потрапляння в засідку, все це, опановували військовослужбовці, які навчаються за програмою базової підготовки військовослужбовців період розвитку.

Слід зауважити, що добові заняття  максимально наближені до бойових умов, воїни перевірялися не лише на фізичну витривалість, а й психологічну стійкість.

«Прекрасне відчуття, коли після подолання зони РХБ зараження маєш змогу вдихнути ковток свіжого повітря, адреналін зашкалює»,- поділилася солдат Олена Кравченко
За час проведення занять кожен з гвардійців закріпив свої навички в облаштуванні вогневих позицій та утриманні рубежів під час відбиття нападу противника.

«Для мене це виклик і я готовий дійти до кінця, як то кажуть: у навчанні буває складно, але ці труднощі гартують наш характер», – зауважив солдат Михайло Нікітенко.
Варто відзначити, що програма Базової підготовки рядового складу розроблена викладачами Навчального центру спільно із представниками оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади (операції «UNIFIER») за стандартами НАТО. Програма зосереджена на розвитку потенційних можливостей кожного військовослужбовця, що обрав контрактну службу в лавах Національної гвардії України.

Група інформації і комунікації НЦ НГУ

 

bLY6gYyCmkGHwgNP4Mfv3QZI8qmufzRjHaAMtJPB.jpg

Yv5ediEn9nAFSCFm1kGKhFMfcilB6rl6yU1YyODA.jpg

QZLT9MTCGWEJIBqrsrMD9eMqqXKTn1SCgRYZQNvk.jpg

75ptla92Ht063WEPNX3YxtNG7MN0Bfd3cLf3ts88.jpg

Схожі матеріали