Контраст
Шрифт

«Живемо у підвалі з 5 березня». Поліцейські роздали гуманітарну допомогу жителям Великої Новосілки

clock
18.07.2022 11:52

 
 
У селище ще залишаються жити пів тисячі мешканців. Здебільшого люди перебувають у підвалах та бомбосховищах без електрики та води. У стінах одного з них зараз проживає близько сотні громадян, є діти. Допомагають людям співробітники поліції. Гуманітарну допомогу організовують представники селищної ради та волонтери.

Смт Велика Новосілка перетворилася на руїни після воєнного вторгнення росії на територію України. Зруйновано будинки, навчальні заклади, спортивні майданчики та інфраструктуру селища. Знищено життя людей: масові обстріли ворога не стихають. Правоохоронці стежать за оперативною ситуацією і в хвилини затишшя розвозять гуманітарну допомогу.

В умовах війни тут продовжують нести службу поліцейські відділення №1 (Велика Новосілка) та Волноваського райвідділу поліції.  Група поліцейських постійно об’їжджає територію обслуговування, документує факти мародерства та воєнні злочини рф.

Ситуація вкрай важка, дістатися до населеного пункту небезпечно.

На цей раз вдалося прорватися до селища з гуманітарним вантажем рано вранці. Продукти передали представники селищної ради та волонтери.

«В час війни громада та поліція працюють разом. Ми доставляємо продуктові набори та хліб до бомбосховищ. Загалом мешканцям громади ми роздали 3700 таких наборів», - перша заступниця Великоновосілківського селищного голови Маргарита Харитонова.

Поліцейські роздали їжу громадянам, які вимушені жити у бомбосховищі. Одна з жінок розповіла, що проживає тут з 5 березня. ЇЇ будинок зруйновано. «Та навіть в тих, що вцілили, люди не мешкають – небезпечно», - говорить мешканка.

В укритті наразі проживає близько сотні людей, є діти та люди з інвалідністю. Також правоохоронці доставляють продуктові набори та медикаменти поадресно.

Поліція та місцева влада рекомендує мешканцям евакуюватися, проте люди відмовляються залишати рідні домівки, навіть попри те, що вони зруйновані.

 
 
Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність