Жінки в підрозділах системи МВС – це підвищення довіри з боку населення, - Катерина Павліченко

clock
31.07.2022 17:19

На сьогодні в системі МВС працюють і несуть службу понад 66 тисяч жінок. Про це в етері телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. 

«МВС вже кілька років поспіль впроваджує гендерний підхід, забезпечує рівні права та можливості для жінок і чоловіків під час несення служби. Завдяки цьому в системі МВС сьогодні працюють і несуть службу понад 66 тисяч жінок. Жінки представлені на різних посадах, по різних напрямках. Жінки на службі – це збалансованість підрозділу та підвищення довіри з боку населення. Тому ми продовжуємо роботу у цьому напрямку і ми можемо пишатися тими жінками і дівчатами, які працюють в системі МВС», - зазначила Катерина Павліченко.

Також вона додала, що жінки, зокрема, входять в спеціалізовані поліцейські мобільні групи з виявлення сексуальних злочинів, вчинених російськими окупантами. 

«За час повномасштабного вторгнення росії на територію України надійшло більше 50 заяв та повідомлень про вчинення сексуального насильства саме російськими окупантами. Слідчі Нацполіції вже відкрили 21 кримінальне провадження по факту вчинення сексуальних злочинів російськими окупантами. На початку війни ми створили спеціалізовані поліцейські мобільні групи по виявленню саме фактів сексуального насильства. Вони працюють на деокупованих територіях, це Київщина, Сумщина, Чернігівщина. Найбільше таких злочинів задокументовано саме такими групами», - сказала Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали