Контраст
Шрифт

За минулу добу поліція відкрила 32 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині

clock
21.03.2023 12:11

російські війська масовано обстріляли Бериславський та Херсонський райони. Ворог застосовував артилерію, міномети, реактивні системи залпового вогню та БПЛА. 7 боєприпасів армія рф скинула на житлові квартали Берислава, внаслідок атаки дронами.  Пошкоджено службові автомобілі працівників поліції та місцевих жителів. 

Також упродовж доби лунали вибухи в Херсоні. російські окупаційні війська з лівого берега Дніпра обстрілювали прибережні райони міста, центр, мікрорайон Корабел та передмістя. Ударною хвилею у багатоповерхових та приватних будинках повибивало вікна та двері, пошкоджено церкву, автомобілі, сталося загоряння складських приміщень. 

Під час обстрілу окупантами с.Львове поранено двох місцевих жителів. У них мінно-вибухові травми та вогнепальні переломи. Двоє людей зазнали поранень і у с.Микільське, де внаслідок вибухів пошкоджено приватні будинки. Після обстрілу с.Велетенське до поліції із заявами про пошкоджені будинки та господарчі споруди  звернулися 12 місцевих жителів.

Правоохоронці зафіксували два інциденти з вибухонебезпечними предметами. У лісосмузі біля с.Мала Олександрівка, під час збирання дров, 35-річний місцевий житель наступив на міну. Чоловіка доставили до лікарні з мінно-вибуховою травмою. А в населеному пункті Правдине сталася трагедія. На колишніх позиціях російських військових на міну наступив 18 річний хлопець. Внаслідок отриманих травм юнак загинув. 

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст.438 КК України.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність