За дезертирство та перехід на службу в «ЛНР», зраднику загрожує 15 років позбавлення волі

clock
09.06.2023 13:30

Внутрішня безпека Держприкордонслужби зібрала матеріали на дезертира, який зрадив побратимів та служить автоінспектором в окупантів.

За матеріалами оперативників внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську, розпочали кримінальне провадження відносно військовослужбовця. Йому заочно оголошено підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України) та колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За ці злочини фігурант може на 15 років потрапити за ґрати.

Підозрюваний, житель Старобільського району Луганщини, після 2020 року уклав контракт з Держприкордонслужбою. На початку повномасштабного вторгнення росії він самовільно залишив місце несення служби. Потім дезертир влаштувався у так звану «службу дорожньої автоінспекції народної міліції лнр». Він не лише служить загарбникам, а й проводить так звані «профорієнтаційні заходи» у навчальних закладах, пропагуючи «русский мір» дітям, які перебувають в окупації.

Прикордонний підрозділ, з якого дезертував підозрюваний, з перших днів повномасштабного вторгнення бере участь у стримуванні російської агресії. Деякі бійці, боронячи країну, заплатили власним життям. Колишній керівник запевняє, що співслужбовці переповнені зневаги до зрадника та бажання якнайшвидше деокупувати Луганщину.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали