Контраст
Шрифт

Їх злість та бажання знищити Україну роблять їх слабшими, а нас - сильнішими, - Герой України Дмитро Кушнір

clock
24.02.2023 15:46

Прикордоннику Дмитру Кушніру за Указом Президента України присвоєно звання Герой України та вручено орден «Золота Зірка». 

Початок повномасштабної війни штаб-сержант зустрів у відділі прикордонної служби у місті Щастя на Луганщині. За словами Дмитра Кушніра, по основних шляхах вівся прицільний вогонь. Тоді вдалося взяти у полон п’ять окупантів, яких згодом обміняли на українських військовослужбовців.  

На початку березня Дмитро Кушнір брав участь в обороні ділянки фронту неподалік від міста Кремінна. Головним завданням було не дати можливості противнику захопити залізничну колію.

Неподалік від українських позицій знаходився комплекс споруд для людей похилого віку. Там знаходилося близько 60 цивільних осіб. Втім, на територію цього комплексу заїхало близько 120 росіян, кілька одиниць важкої бронетехніки та три вантажівки «Урал». Звідти ворог вів прицільний обстріл, розуміючи, що українські військові не відкривають вогонь по місцю розташування цивільних людей. 

Розробивши детальний план, зведений підрозділ, до складу якого входив і прикордонник Дмитро Кушнір, на ранок 4 березня захисники почали штурм позицій ворога. Тоді вдалося знешкодити абсолютно всю ворожу техніку, було багато вбитих та поранених з боку росіян.

Це була не крайня операція Дмитра Кушнира та його підрозділу у цій війні, а попереду обов’язково будуть інші перемоги на полі бою.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали
Діяльність