Контраст
Шрифт

Херсонщина потребує рішучих дій щодо розмінування - Ігор Клименко

clock
22.03.2023 20:54

Про це міністр внутрішніх справ України заявив 22 березня, під час робочого візиту до Херсонської області. Ігор Клименко разом із очільником ДСНС Сергієм Круком відвідав райони, у яких активно тривають процеси розмінування території.

За словами міністра, Херсонщина є одним із найзамінованіших унаслідок російської агресії регіонів, а піротехніки роблять усе можливе, щоб аграрії вже найближчим часом змогли вийти працювати на поля. На сьогоднішній день силами Національної поліції та ДСНС у цьому регіоні знищено близько 32 тисяч вибухонебезпечних предметів.

"30% території України є замінованими. Нам знадобиться багато років, щоб розмінувати зокрема об'єкти критичної і енергетичної інфраструктури, сільськогосподарські угіддя. Херсонщина на сьогоднішній день потребує рішучих дій, що стосуються розмінування", - зазначив міністр.

Пришвидшити процес розмінування вже допомагають два броньовані комплекси для механічного розмінування DOK-ING, виготовлені в Хорватії. За сприяння Фонду Говарда Баффета, українські піротехніки отримали їх минулого тижня. У найближчі місяці Україна очікує на ще 6 таких комплексів. 

"Цей транспорт дозволяє в найкоротші терміни розміновувати великі території. Вдень ми можемо розміновувати до 2 тисяч квадратних метрів полів та інших територій"- розповів Ігор Клименко.

Керувати цими роботизованими комплексами можна дистанційно, за допомогою джойстика. Система здійснює обробку ґрунту на глибину до 60 сантиметрів, витримує детонацію мін та інших боєприпасів.

Під час огляду техніки і спілкування із працівниками ДСНС, міністр внутрішніх справ нагородив десятьох піротехніків нагрудним знаком "За відвагу в службі" і подякував за щоденний героїзм і роботу під постійними обстрілами.

"Ворог кожного дня гатить по території Херсонської області, обстрілюючи з лівого берега Дніпра. Але сподіваюсь, що це буде недовго і ми в найближчий час зможемо погнати ворога туди, звідки він прийшов" - заявив Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність