Вперше в Україні людина з інвалідністю склала теоретичний іспит з водіння на категорію С1

clock
18.01.2024 11:30

Олександр Мовчан - ветеран війни родом з Київщини. Його шлях був сповнений випробуваннями: від служби в АТО, захисту України з перших днів повномасштабного вторгнення та до важкого поранення. Олександр отримав його під час виконання бойового завдання під Ірпенем у 2022 році.

Після ампутації кінцівок та реабілітації замість того, аби перебувати у розпачі, Олександр обрав новий виклик - отримати посвідчення водія на категорії В та C1. Чоловік дізнався про проєкт МВС "Автошкола для осіб з інвалідністю" через соцмережі та вирішив взяти в ньому участь.

Навчання в автошколі для Олександра стало не лише можливістю отримати посвідчення водія, але й засобом знову відчути свободу руху. Вивчення теоретичної частини зайняло 74 години.

Після успішного завершення теоретичного курсу, Олександр звернувся до сервісного центру МВС, спеціально обладнаного для проведення іспитів для осіб з інвалідністю. Чоловік продемонстрував високий рівень знань, успішно склавши спочатку теоретичний іспит на категорію В, а через тиждень - на категорію С1.

Олександр Мовчан став першою особою з інвалідністю в Україні, хто склав теоретичний іспит на право керування транспортним засобом категорії C1.

Наступний етап - 58,5 годин практичної підготовки на транспортному засобі категорії C1. Він обладнаний спеціально під потреби осіб з інвалідністю з ручним керуванням. 

Олександр Мовчан - приклад сили волі, відданості та бажання досягти своїх мрій. Його історія надихає та демонструє, що жодні обставини не можуть перешкодити досягненню великих цілей, коли є воля та підтримка інклюзивних ініціатив.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали