Контраст
Шрифт

Внутрішня безпека Держприкордонслужби та СБУ викрили зрадника, який працював на фсб

clock
28.03.2023 19:42

На Чернігівщині затримали інспектора-прикордонника, який збирав для спецслужб рф інформацію про організацію охорони та оборони північної ділянки кордону.

Затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Головним відділом внутрішньої та власної безпеки «Центр» була завчасно отримана випереджувальна інформація про злочинну діяльність прикордонника, розпочато досудове розслідування.

У місцях проживання та служби фігуранта відбулися невідкладні слідчі дії, які проводились міжвідомчою групою у складі офіцерів ВВБ Держприкордонслужби, співробітників Контррозвідки Служби безпеки України у Чернігівській області та Чернігівської обласної прокуратури, в результаті яких отримано беззаперечні докази причетності до злочинної діяльності.

Слідство встановило, що прикордонника завербували представники фсб рф. Зрадник планував передати своєму куратору інформацію для організації диверсійної діяльності у прикордонних районах України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Розслідування триває.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність