Виправдовував агресію рф та збував наркотики: у Києві судитимуть громадянина росії

clock
20.02.2024 12:00

Столичні правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який виправдовував збройну агресію рф проти України. Окрім того 25-річний громадянин росії "працював" збувачем наркотичних засобів, який продавав на території столиці шляхом закладок..

Зловмисник незаконно перебував на території України, його викрили у грудні 2023-го. Зловмисник мав в телефоні відеозаписи, де на фоні зруйнованих будинків в Київській області підтримував збройну агресію рф та схвалював злочинні дії агресора. Матеріали разом з відповідними висловлюваннями надсилав в одну із закритих груп в месенджері.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (Збут особливо небезпечних наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 436-2 – (Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування зловмисник перебував під вартою.

Нині слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали