Викрито та затримано зловмисників, які продавали закриті дані про громадян

clock
07.06.2023 18:10

Змовники під виглядом детективного агентства продавали стороннім особам інформацію з обмеженим доступом із державних баз даних. Фігурантам оголошено про підозру.

У столиці оперативники Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили колишнього правоохоронця, який під виглядом приватного детективного агентства на замовлення збирав інформацію про осіб. Для отримання конфіденційних даних з державних установ зловмисник залучив до своєї діяльності поліцейського.

Як правило вартість такої «перевірки» однієї особи коштувала 4 000 гривень.

Оперативники внутрішньої безпеки, СБУ та працівники ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, затримали спільників під час передачі чергової «особової справи».

Співробітнику поліції та його змовнику вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали