«Війна залишає свої рубці та шрами, але ми не повинні здаватися»: історія бійця з позивним «Гепард»

clock
22.03.2024 12:00

Боєць Національної гвардії України Євгеній Дмитрук з дитинства мріяв стати військовим, як брат, який завжди розповідав лише хороше про службу в армії.

«З дитинства у мене була ціль — стати військовим, як брат. Він постійно розказував мені позитивні моменти з армії. І так як я зростав без батька, його допомоги, піклування — я хотів освоїти таку чоловічу професію. Моя мрія була стати саме офіцером», — каже «Гепард»

У 2011 році чоловік був призваний на строкову службу, після чого він підписав контракт.

У 2017 році Євгеній виконував завдання у Донецькій області, у межах Антитерористичної операції, а вже у 2022 році — у складі спецпідрозділу давав відсіч агресору під час повномасштабного вторгнення.

«Я дуже переживав за своїх батьків та рідних. Я за своєю специфікою роботи знав, що зі мною буде далі — сумка тривожна, зброя і на передові позиції, а от як буде з батьками і що їм робити — мені дуже було з цим важко», — розповідає Євгеній.

Нацгвардієць зізнається, що як і кожен українець найбільше мріє про Перемогу та сталий мир в країні: 

«Моя мрія, як і в кожного з нас, аби поскоріше це все закінчилося, щоб ті товариші, з якими я до цього служив, повернулися живі та здорові».

Наразі ж хлопець продовжує службу та бере участь у різних спортивних змаганнях для українських військових. Каже, що це допомагає реабілітуватися після травми.

Нещодавно Євгеній посів почесне перше місце з веслування під час змагань «Сильні України».

Детальніше про історію бійця дивіться у нашому відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали