Вибрався із могили рідних братів: поліцейські встановили військових рф, які розстріляли цивільних

clock
23.10.2023 16:20

Поліцейські Чернігівської області повідомили про підозру у вбивстві двом російським військовослужбовцям. 

Як встановили правоохоронці, 18 березня 2022 року на Чернігівщині під час окупації одного із населених пунктів група озброєних військових рф увірвалась до будинку місцевих з обшуком.

Мешканці будинку - троє братів. Один із них у минулому учасник АТО/ООС. Тож, виявивши військову форму Збройних сил України, росіяни побили братів прикладами та погрожували розстріляти.

Чоловіків зв’язали, одягли на голови мішки та кайданки, посадили у БТР та доправили на територію місцевого господарства. Там  їх ув’язнили в одному з приміщень на чотири дні, та катували. Чоловіків тримали у маленькому приміщені без належних умов зі зв’язаними руками та очима.

21 березня у результаті допиту одного із братів окупант побоями змусив зізнатись у спаленні військової техніки рф старшого брата родини.

Після чого командир військового угруповання рф віддав наказ одному зі своїх підлеглих Денису Подгорному та іншим розстріляти всіх трьох братів. Особу командира встановили поліцейські, це - начальник військової поліції округу полковник Костянтин Смирнов.

Окупанти у багажнику автомобіля вивезли цивільних чоловіків у лісосмугу, поставили їх на коліна перед викопаною ямою та розстріляли. Після чого скинули тіла в яму та закопали. Один з братів, Микола, вижив та самостійно вибрався з ями.

Правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям рф про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Слідство встановило, що військовослужбовці угрупування військ "Центр" рф перебували на окупованій території з 28 лютого по 1 квітня 2022 року.

Костянтин Смирнов та Денис Подгорний підозрюються у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст. 28 та ч.2 статті 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством, за попередньою змовою групою осіб).

За скоєне російським окупантам загрожує довічне позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали