В Україні відзначають День працівників карного розшуку

clock
15.04.2024 16:30

Оперативники, які протистоять криміналітету та забезпечують безпеку суспільства в умовах повномасштабної війни, отримали відомчі відзнаки та спеціальні звання з нагоди свого професійного свята. 

За останні два роки функціонал розшуківців, як і поліцейських з інших підрозділів, значно розширився. Оперативники не тільки борються зі злочинністю, здійснюють оперативний супровід розслідувань воєнних злочинів рф, викривають російських військових і їхніх спільників, а також захищають країну на передовій.

Заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов подякував кожному оперативнику за віддану службу на благо українського народу: «Сьогодні робота співробітників карного розшуку вимагає прояву надможливостей, як, напевно, і від кожного громадянина. Ми на своєму місці, маємо зробити все, щоб ворога не стало на нашій землі, а люди відчували себе захищеними».

За час повномасштабного вторгнення рф працівники кримінальної поліції розкрили понад 2 тисячі умисних вбивств, 500 зґвалтувань, понад 16 тисяч майнових злочинів, ліквідували 185 організованих груп і злочинних організацій.

Триває масштабна робота щодо блокування обігу нелегальної зброї. За два роки оперативники вилучили понад 11 тис. одиниць вогнепальної зброї, 1 562 гранатомети, більше 27,5 тис. гранат.

У взаємодії з контррозвідкою Служби безпеки України карний розшук бере участь у виявленні кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки та територіальної цілісності України. Викрито 490 фактів колабораційної діяльності. За підозрою у диверсійній діяльності та співпраці з ворогом затримано 1 639 осіб: по 348 особам перевірка проводиться Національною поліцією України, 1 291 – передано для відпрацювання до СБУ.

Фільм про роботу сучасних українських героїв-розшуківців можна переглянути тут ↓

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали