Контраст
Шрифт

В Україні стартував національний тур «Кіно заради Перемоги»

clock
08.08.2022 17:05

Перший показ у рамках національного туру Держкіно «Кіно заради перемоги» відбувся на Вінниччині. Військовослужбовцям Нацгвардії презентували кінострічку режисерки Катерини Степанкової «Вітер зі сходу». Надалі різноманітні стрічки будуть презентовані військовим та вимушено переміщеним особам ще в 15 областях країни. 

Проєкт реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації «Дивись українське!» та за підтримки фонду «МХП-Громаді», ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії», окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

Відкривала тур неперевершена Ада Миколаївна Роговцева, яка знімалася у фільмі «Вітер зі сходу». Акторка часто їздить підтримувати захисників. Разом з Адою Роговцевою приїхали і її донька, Катерина Степанкова, яка розповіла, що поїздки на фронт вони почали ще на початку війни у 2014 році. Тоді вони одразу поїхали у тур по звільнених містах: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Слов’янськ.

Гвардійці зазначають, що такі заходи дають змогу збагатитися культурно, більше познайомитися з українським кіно та людьми, які його роблять. А також зрозуміти наскільки велике значення має кінематограф у нашому культурному житті.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність