«В Єдиній системі відеомоніторингу стану публічної безпеки застосовані всі необхідні засоби захисту», – Леонід Тимченко

clock
17.01.2024 18:50

На цьому наголосив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко під час включення в етер телемарафону «Єдині новини».

«Незважаючи на те, що  сьогодні жодна система не може бути на 100% захищеною від діяльності хакерів, а також від діяльності користувачів, яких можна використати у якості інсайдерів, ми в Єдиній системі відеомоніторингу стану публічної безпеки застосовуємо всі необхідні засоби безпеки при використанні камер відеоспостереження, - сказав заступник Міністра. - Крім того, ми не використовуємо російський софт. Тому ми впевнені в надійності захисту камер відеоспостереження, що сьогодні використовуються на території України». 

Також він додав, що користувачі Єдиної системи відеомоніторингу стану публічної безпеки чітко визначені. У них, крім функціоналу і прав, є обов'язки, вони попереджені про відповідальність за витік такої інформації - від дисциплінарної до кримінальної.

Окрім цього, Леонід Тимченко розповів, що в першу чергу система відеомоніторингу є аналітичним інструментом для забезпечення публічної безпеки і правопорядку:

«Така інтеграційна платформа вже створена на базі Національної поліції України. Проте ми маємо розширити її функціонал ще більше. Верхній рівень має бути створений на базі Міністерства внутрішніх справ України. До вказаної платформи будуть під’єднані камери відеоспостереження, які сьогодні знаходяться на автодорогах державного значення, у місцях великого скупчення людей, а також ті камери, які під'єднані до муніципальних систем «Безпечне місто».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали