Контраст
Шрифт

Уже за кілька днів працівники системи МВС отримають підвищену зарплату — Денис Монастирський

clock
28.01.2022 15:28

Сьогодні, 28 січня, під час години запитань до Уряду у Верховній Раді міністр внутрішніх справ України повідомив про підвищення на 10% зарплат поліцейських, рятувальників і гвардійців та інших правоохоронців у лютому, та перспективу аналогічного підвищення упродовж року.

«Система внутрішніх справ це не лише поліцейські, які гідно виконують свій обов’язок. Це й рятувальники, військовослужбовці Нацгвардії, працівники Державної міграційної служби, які також щоденно несуть свою службу за досить невеликі кошти. Ми всі з вами розуміли, працюючи над державним бюджетом, що збільшення зарплат для рятувальників і поліцейських є необхідністю. Оскільки впродовж останніх трьох років це майже не здійснювалось», — сказав Денис Монастирський.

Очільник МВС України зазначив, що фонд заробітної плати вдалося збільшити за рахунок надходжень до бюджету за підакцизні товари. За словами Дениса Монастирського, за два місяці проведення операції «Акциз» надходження збільшилися на 2,3 мільярди гривень, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. І ці кошти спрямовані на десятивідсоткове підвищення зарплати поліцейським, рятувальникам, гвардійцям та іншим працівникам системи МВС, яке відбудеться вже наступоногомісяця. 

«Нагадаю вчорашній випадок, коли затримувався небезпечний злочинець. Звичайно, проявили себе патрульні, які розуміли, що вони будуть зустрічати людину зі зброєю. І вже зараз за декілька днів перша підвищена зарплата поліцейських. Я думаю, що це справедливо, й ми зможемо зробити наступне підвищення впродовж цього року ще на 10%», — зазначив міністр внутрішніх справ.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність