Контраст
Шрифт

Уряд утворив Міжвідомчу робочу групу з координації запровадження системи оцінки SOCTA Україна

clock
26.01.2022 15:39

Кабінет Міністрів України створив Міжвідомчу робочу групу з питань координації запровадження  системи оцінки SOCTA Україна. Відповідне рішення прийнято Урядом сьогодні, 26 січня. Національна поліція реалізовуватиме практичну частину методології SOCTA. Для співробітників поліції зміниться тактика та система пріоритетів боротьби з організованою злочинністю, що дозволить вибудувати реальну картину ситуації зі злочинністю в країні.

«Методологія SOCTA застосовуватиметься для збирання, узагальнення та оцінювання загроз організованої злочинності, а також тяжких та особливо тяжких злочинів. Постановою Кабміну удосконалено механізм взаємодії правоохоронних органів і моніторинг криміногенної ситуацієї», — прокоментувала заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

Документом створюється Міжвідомча робоча група з координації впровадження в діяльність органів державної влади системи оцінки SOCTA Україна. Реалізація проєкту дає змогу застосувати методологію, що використовується правоохоронними органами європейських країн, і дасть змогу на підставі аналітичних висновків визначати пріоритети щодо боротьби з організованою злочинністю.

Довідково. Методологія «Оцінка загрози з боку особливо небезпечних форм організованої злочинності» (Serious and Organised Crime Threat Assessment, SOCTA), є продуктом системного аналізу інформації правоохоронців про кримінальну діяльність і групи, що становлять загрозу для ЄС, щоб допомогти керівникам у визначенні пріоритетів серед загроз організованої злочинності.

Департаменткомунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність