Уряд ухвалив розпорядження про надання гуманітарної допомоги Чеській Республіці, розроблене МВС України

clock
09.10.2024 19:00

Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про надання гуманітарної допомоги Чеській Республіці» розроблено МВС України (зокрема Державною службою України з надзвичайних ситуацій) на виконання Указу Президента України від 7 жовтня 2024 р. № 696 «Про надання гуманітарної допомоги Чеській Республіці» для сприяння подоланню наслідків надзвичайної ситуації, що склалася в Чеській Республіці внаслідок повені.

У пояснювальній записці до документу нагадується про те, що масштабна повінь, яка охопила Східну та Центральну Європу, завдала значних руйнувань чеському місту Опава в Мораво-Сілезькому краї.  Відомо про 5 загиблих, евакуйовано близько 15 тис. осіб, пошкоджено будинки та дороги.

Прийняте розпорядження Кабінету Міністрів України забезпечить надання Україною гуманітарної допомоги Чеській Республіці. Зокрема документ передбачає доставку та передачу Міністерством внутрішніх справ України та Державною службою України з надзвичайних ситуацій вантажу для забезпечення надання гуманітарної допомоги Чеській Республіці у вигляді 40 одиниць осушувачів повітря для подолання наслідків масштабної повені.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали