Гвардійські психологи розповіли про свою роботу

clock
09.10.2024 13:00

Психологічне вивчення, декомпресія після повернення з фронту, індивідуальна робота з бійцями, – це далеко неповний перелік особливостей роботи військових психологів. Вони супроводжують військовослужбовців на всіх етапах служби в Національній гвардії України. Закарпатські психологи розповіли, як проводять практичні заняття з військовослужбовцями, вчать їх зберігати особисту психологічну стійкість та турбуватися про ментальне здоров’я.

«Ми вчимо наших військовослужбовців різноманітним технікам та методам релаксації, зняття стресу та підтримки позитивного психоемоційного стану. Під час екстремальних ситуацій психоемоційний стан людини змінюється. Найпростіший шлях стабілізувати його – контроль дихання. Тому ми демонструємо нашим бійцям такі вправи, як «Дихання по квадрату або трикутнику», «М’язова релаксація», «Стимулювання точок, що знімають напругу в тілі», – розповіла старший офіцер відділення психологічного забезпечення закарпатського підрозділу НГУ Анастасія Андрущенко.

Працюють психологи і з військовослужбовцями і їхніми родинами. Це і індивідуальні консультації, і вивчення психоемоційних станів. Зокрема закарпатські психологи провели заходи щодо особливості впливу психологічного стану оточуючих на готовність до виконання завдань, психологічної стійкості та психогігієни сімейних стосунків.

«Ми супроводжуємо бійців на всіх етапах служби: регулярно проводимо заняття з арт-терапії і працюємо з метафоричними асоціативними картками. Наші фахівці по крупинкам збирають необхідну інформацію, щоб допомогти людям подолати складні ситуації. Завдяки асоціаціям і арт-терапії ми можемо більше дізнатися про людину, її психоемоційний стан і вчасно відреагувати, якщо в тому є потреба», – каже начальниця відділення психологічного забезпечення закарпатського підрозділу НГУ Наталія Мацинятин.

Закарпатські військові психологи постійно удосконалюють свої навички і здобувають нові знання, обмінюються досвідом з колегами, вивчають нові практики і методи роботи та привносять їх у свою повсякденну діяльність.

Національна гвардія України

Схожі матеріали