У Львові працівники Служби 112 покращили навички роботи з дітьми, які постраждали від насильства

clock
09.10.2024 16:00

Тренінг щодо ефективного реагування на звернення дітей був проведений за ініціативи Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

В рамках проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України «Розбудова спроможностей національних партнерів у наданні соціальної підтримки та психологічної допомоги постраждалим людям під час війни та у період післявоєнного відновлення» працівники Служби 112 у Львові опанували нові механізми реагування та спілкування з дітьми, які телефонують на номер екстреної допомоги.

Працівники Служби 112 є першими, до кого діти звертаються за допомогою в небезпечних або стресових ситуаціях. Оператори повинні швидко та точно отримати інформацію від дитини, яка потребує підтримки, і залишатися з нею на зв’язку до прибуття екстрених служб. Водночас важливо, щоб оператор встановив довірливий контакт і ефективно спілкувався з дитиною, допомагаючи їй заспокоїтися, відчути підтримку та безпеку. Це забезпечує кращий обмін інформацією, що в деяких випадках може врятувати життя дитині або іншим людям навколо неї. Для ефективного виконання цих завдань оператори Служби 112 повинні володіти високим професіоналізмом, а також мати спеціальні знання та навички для роботи з дітьми.

 «Завдання, які ми ставили перед собою – формування в учасників тренінгу розуміння особливостей телефонного спілкування з дітьми різного віку, ідентифікації дітей, які постраждали від насильства, зокрема, й домашнього, опрацювання механізму реагування на такі повідомлення, виявлення потреб заявників та ухвалення рішення щодо організації допомоги їм», –- розповіла менеджерка проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України – пані Олеся Боднар. 

«Тренінг був надзвичайно корисний. Оператори Служби 112 опрацювали ймовірні запити, з якими до них могли б звернутись діти та розробляли алгоритми правильного реагування на різні ситуації. Це включало кілька аспектів: ідентифікацію дитини, визначення її емоційного стану, встановлення від якого саме насильства вона постраждала, яка саме допомога буде найбільш актуальна для неї, законодавчі момети та інше. Особливу увагу організатори приділили комунікації з дітьми різного віку з врахуванням їх розвитку та сприйняттям інформації», –- зазначила начальник відділу «Комунікаційний центр «Служба 112» у місті Києві» Ірина Кривченкова

Навчання проводилося за співпраці Організації з безпеки та співробітництва в Європі та ГО «Ла Страда-Україна». По завершенню тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати від Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали