Україна отримала від Уряду Республіки Фінляндії 9 спецавтомобілів

clock
23.10.2023 15:00

23 жовтня Тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС Володимир Демчук в онлайн-форматі долучився до урочистої церемонії передачі гуманітарного вантажу для України, у тому числі для ДСНС, від Уряді Фінляндії.

Участь у заході також взяли Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марі Ратнанен, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Фінляндії Ольга Діброва, Генеральний директор рятувальних служб МВС Фінляндії Кіммо Кохвакка.

Українська сторона отримала 9 транспортних засобів, серед них – 4 карети швидкої допомоги, 3 пожежні автомобілі, 1 автоцистерну, 1 автопідйомник. Частину техніки отримають підрозділи ДСНС України.

«У рятувальників немає зброї, але сьогодні ми на своєму фронті наближаємо нашу спільну Перемогу: рятуємо людей, ліквідовуємо наслідки ворожої агресії. Вкрай важливо, що ми не одні у цій боротьбі. Вже неодноразово українські рятувальники отримували технічну допомогу від дружньої Фінляндії. Це саме та техніка та обладнання, що необхідне нам для роботи в умовах війни. Ми безмежно пишаємося такими європейськими друзями та вкотре висловлюємо вдячність фінським партнерам за підтримку України», – зазначив т.в.о. Голови ДСНС Володимир Демчук.

Довідка:

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Республіка Фінляндія постійно надає технічну підтримку для нашої держави, у тому числі для ДСНС. Зокрема, рятувальники отримали броньовані контейнери-укриття для захисту особового складу, транспортні засоби, аварійно-рятувальне обладнання, захисний одяг. 

Крім того, Фінляндія брала активну участь у модернізації гідрометеорологічних спроможностей ДСНС. Також посилено співпрацю між українською Службою порятунку та Рятувальними службами МВС Фінляндії на чолі з Генеральним директором Кіммо Кохвакка, який особисто відвідував ДСНС наприкінці літа цього року.

Нагадаємо, днями Міжнародний комітет Червоного Хреста передав херсонським рятувальникам обладнання та комп’ютерну техніку для мобільного класу з мінної безпеки, завдяки якому працівники ДСНС зможуть продовжувати інформаційну роботу з мінної безпеки, що допоможе зберегти життя мешканців Херсонщини.

ДСНС України

Схожі матеріали