Угода про співробітництво правоохоронців України та Туреччини потребує удосконалення

clock
02.02.2022 13:53

На засіданні Кабінету Міністрів України 2 лютого розглянуто питання щодо врегулювання та розширення співробітництва двох країн у правоохоронній сфері.

Співпраця між правоохоронними органами України та Туреччина провадиться в рамках угоди між Урядами наших країн, що підписана у 2009 році, і наразі потребує доопрацювання.

З моменту підписання Угоди відбулися чисельні зміни в законодавстві України та реформування українських правоохоронних органів. Зокрема, створено Національну поліцію, Державне бюро розслідувань, Національне антикорупційне бюро. Наразі сфери співробітництва, визначені Угодою, належать до компетенції зазначених органів. Тому є потреба в уточненні переліку компетентних органів, відповідальних за імплементацію Угоди, і конкретизації сфер та форм співробітництва сторін.

Ідеться про розширення співпраці у сферах незаконного обігу наркотиків, боротьби з кримінальними правопорушеннями, пов’язаними з хімічними, біологічними, радіологічними / радіоактивними та ядерними матеріалами, та проведення відповідного навчання персоналу. Крім того, потребують деталізації положення, що стосуються захисту персональних даних.

Такі зміни сприятимуть належному виконанню Україною зобов’язань, взятих у межах Угоди, та розширять сфери взаємодії українських та турецьких правоохоронців.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали