Контраст
Шрифт

Учасники трагічних подій на «Південмаші» проходять реабілітацію в медцентрі НГУ «Нові Санжари»

clock
05.02.2022 15:09

До медичного центру Національної гвардії України в Нових Санжарах прибули на психологічну реабілітацію гвардійці, які були безпосередніми свідками жахливих подій в місті Дніпро. Медичний центр «Нові Санжари» спеціалізується на проведенні медичної та психологічної реабілітації. Робота психологічної служби центру налаштована саме на реабілітацію, що дозволяє спеціалістам сконцентруватись на поліпшенні морального, психічного та духовного здоров’я військовослужбовців.

З гвардійцями військової частини 3021, які несли службу в той час поряд із підозрюваним, буде проведений цілий комплекс заходів з групової та індивідуальної роботи. Для того, щоб закріпити результат, від консультацій та тренінгів, до психологічних заходів будуть залучатись й різноманітні медичні процедури, які пропонуються в центрі.

Починаючи з соляної кімнати та ароматерапії, військовослужбовці матимуть змогу пройти всебічний медичний огляд, відвідати масажний кабінет, різноманітні тренажери, грязеві ванни та інші. Окрім того на території комплексу працює кювет з лікувальною артезіанською водою, заради якої багато людей приїжджають в цей заклад із багатьох регіонів України.

До робочої групи психологів, до якої входять представники медичного закладу та прибулі з інших військових частин спеціалісти, долучився і військовий капелан отець Геннадій Коваленко. Окрім проведення духовних бесід, спільної участі у молебні та покаянні за бажанням, він привіз форми для виготовлення свічок. На його думку, процес виготовлення зацікавить гвардійців і допоможе відволіктись та покращити настрій, адже для них це буде в новину.

З ним погоджується і психолог медичного центру Уміда Петренко: «Як один із методів ми використовуємо арт-терапію, тож така форма буде цікава для подальшої роботи з пацієнтами. А якщо це буде поєднуватись з медичною та психологічною реабілітацією, прогулянкою у парку на території санаторію – увесь комплекс нашої спільної праці психологів, лікарів та капелана дасть змогу хлопцям скоріше перезавантажитись та повернутися до повноцінної служби та нормального життя в майбутньому».

Група інформації та комунікації Центрального ТУ НГУ

Схожі матеріали
Діяльність