У Хмельницькому реабілітологи системи МВС обмінялися досвідом застосування найсучасніших методів реабілітації поранених

clock
16.04.2024 19:00

Сучасні та інноваційні методи фізичної, медико-психологічної реабілітації та відновного лікування поранених поліцейських і військовослужбовців в умовах воєнного стану обговорили лікарі-реабілітологи закладів охорони здоров’я системи МВС України на дводенній семінар-нараді у Хмельницькому.  

Захід відкрила Державний Секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук: «Завдання медиків зараз - не лише надавати медичні послуги, не лише зберегти життя, а й відновити фізичне й ментальне здоров’я наших поранених, для того щоб людина повноцінно відновилася в соціальному просторі і змогла працевлаштуватися. Завдання керівництва МВС  – допомогти лікарям,  посприяти в розвитку матеріально-технічної бази відомчих медзакладів, підсилити їх фаховий потенціал». 

Семінар-нарада проходила у Державній установі «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Хмельницькій області». 

2017 року на базі цього лікувального закладу за підтримки МВС відкрився один із перших в Україні потужних реабілітаційних центрів, фахівці якого використовують інноваційні методики реабілітації та відновного лікування поліцейських та військовослужбовців після отриманих травм. 

Особливу увагу тут приділяють підготовці поранених до протезування та їх адаптації до звичайних умов життя після встановлення протезів. 

Нещодавно у Центрі відкрилося відділення гідротерапії, у якому за допомогою різноманітних водних процедур, сучасної гідрокінезіотерапії суттєво пришвидшується та покращується процес відновлення та реабілітації пацієнтів.

«З початком повномасштабного вторгнення Міністерство внутрішніх справ поставило перед собою амбітну ціль – бути в курсі всіх сучасних реабілітаційних методик, максимально тримати руку на пульсі інновацій, щоб мати можливість швидко і якісно відновлювати здоров’я наших поранених хлопців і дівчат. Для цього ми повинні мати надсучасне обладнання, підготувати фахівців та рухатися в напрямку розвитку різних видів реабілітації. Сьогодні в ДУ «ТМО МВС України по Хмельницькій області» ми маємо приклад інноваційного застосування водної терапії, яка дає потужний позитивний ефект під час реабілітації наших поранених захисників», - зазначила Інна Ящук. 

Семінар проходив як offline, так і в online форматі, щоб максимальна кількість профільних фахівців системи МВС і не тільки з усієї України могла долучитися до обговорення цієї важливої у сьогоднішніх реаліях теми. 

Участь у заході також взяли і запрошені гості, серед яких були представники Тернопільського національного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, Міністерства охорони здоров’я України, клінічної лікарні «Феофанія», медичного центру «ARDEN PALACE».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали