Контраст
Шрифт

Київські поліцейські та надзвичайники врятували жінку, яка намагалася разом із сином стрибнути з 12 поверху

clock
27.01.2022 12:02

Спільними зусиллями працівників поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій жінку зняли з парапету та затягли всередину житла. Життю трирічного хлопчика нічого не загрожує.

Учора ввечері, 26 січня, мешканка Києва повідомила до поліції, що її донька зачинилась у квартирі й погрожує скоїти самогубство, вистрибнувши з малолітнім сином з 12 поверху. Оперативний черговий негайно направив на місце всі профільні служби.

Поліцейські встановили телефонний зв’язок з жінкою і понад годину вели перемовини з нею, аби відволікти від вчинення непоправного. І дати можливість працівникам ДСНС дістатися квартири поверхом вище, спуститися звідти до балкону, на якому були жінка з житиною. Щойно це вдалося зробити, рятувальники, які чекали біля квартири жінки, одразу зламали двері й дісталися балкону. Матір та дитину затягли в квартиру.

Трирічного Максимка, наляканого діями матері, заспокоїли. Його одразу оглянули медпрацівники й передали бабусі. Наразі життю дитини нічого загрожує.

32-річну уродженку Кропивницького правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15, ч. 2 п. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (Замах на умисне вбивство малолітньої дитини). Правоохоронці за процесуального керівництва окружної прокуратури готують затриманій повідомлення про підозру. Їй загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

У рамках досудового розслідування затриманій буде призначено ряд медичних експертиз, аби визначити стан осудності у момент скоєння злочину. Триває досудове розслідування.

За матеріалами відділу комунікації поліції Києва

Схожі матеріали
Діяльність