Контраст
Шрифт

У Києві затримали групу осіб, які планували масові заворушення у центрі столиці, – Денис Монастирський

clock
31.01.2022 11:20

Сьогодні, 31 січня, під час брифінгу міністр внутрішніх справ України повідомив про те, що вчора у столиці затримали осіб, які планували масові заворушення у центрі Києва для дестабілізації ситуації в Україні. 

Під час брифінгу Денис Монастирський зазначив, що організатори планували залучити до 5 тисячі осіб, з яких 1,5 тисячі – «тітушки», які мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Обов’язковим елементом протестів мало стати провокування правоохоронців та імітація жертв серед учасників акції. Заздалегідь була заготовлена бутафорська кров, заплановані й зібрані групи підставних медиків.

«Акція організовувалася для дестабілізації ситуації в Україні. Це була лише перша акція з цілого ряду запланованих. Подібні мітинги планували провести, зокрема, у Сумській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях», – резюмував очільник МВС.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко представив відеозапис з доказами у справі. 

«Фігуранти готувалися до серйозних сутичок та провокацій. Під час розмов чітко чути задачі «створити картинку», «розкачати ситуацію» та «розіграти спектакль». До участі в акції мали залучити понад 5 тисяч осіб. З них до 2 тисяч – масовка, і тисяча – тітушки, які мали вступати в сутички з поліцією. Масовка мала отримати від 800 гривень, тітушки – від 1200, а за підпал шин та салюти – по 2500 доларів США», – повідомив Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність