Контраст
Шрифт

У Києві вшанували пам'ять керівництва і працівників МВС, загиблих у авіакатастрофі в Броварах

clock
26.01.2023 17:30

Сьогодні – 9 днів від того трагічного 18 січня, коли на Київщині у авіакатастрофі загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС України Юрій Лубкович, заступник керівника Патронатної служби МВС України Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, старший оперуповноважений в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрій Маринченко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький. А також - командир повітряного судна – інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення Олександр Василенко, пілот цієї ж авіаескадрильї Костянтин Коваленко та бортмеханік Іван Касьянов. Це непоправна втрата для держави, великого колективу МВС, рідних і друзів цих людей – лідерів, керівників, реформаторів, професіоналів, іще дуже молодих за віком, але наповнених амбітними планами, талантами й життєвими перспективами сформованих і непересічних особистостей.

26 січня відбулися жалобні заходи з ушанування пам’яті загиблих у тій жахливій авіатрощі.

Вранці цього дня керівництво МВС України на чолі з виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ Ігорем Клименком й за участі в. о. державного секретаря МВС Інни Ящук, інших представників відомства, друзі та соратники, рідні загиблих, відвідали Байкове кладовище в Києві, де знайшли вічний спочинок Денис Монастирський, його колеги, й поклали до їхніх могил квіти, помолилися за упокій душ померлих і згадали добрим словом цих людей.

А пообідньої пори у столичному Софійському соборі пройшла пам’ятна панахида й молебень за всіма загиблими унаслідок падіння гелікоптера – як невинними жертвами обставин цивільними громадянами, так і посадовцями МВС, які поклали своє життя заради служінню українському народові й були справжніми професіоналами та патріотами України. У заході взяли участь очільники та представники Міністерства внутрішніх справ, урядовці, керівництво і представники депутатського корпусу Верховної Ради України, політики та державні діячі, рідні та близькі померлих, громадськість.

Вічна та світла пам'ять загиблим.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність