У Києві викрили угруповання «чорних фармацевтів» та вилучили препаратів на мільйони гривень

clock
06.07.2023 15:00

Оперативники Держприкордонслужби викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалось на розповсюдженні територією України іноземних фальсифікованих лікарських засобів від тяжких хвороб.

У Києві оперативні співробітники Держприкордонслужби та прокурори Офісу Генерального Прокурора за силової підтримки бійців прикордонного загону ДОЗОР провели низку обшуків.

Під час обшуків виявлено та вилучено сумнівного походження лікарських засобів на понад 5 мільйонів гривень, деякі з яких коштують у роздрібній торгівлі по 5 тисяч доларів США за упаковку. Також правоохоронці вилучили недільну виручку від продажу сумнівних лікарських засобів – понад 300 тисяч гривень, мобільні термінали, ноутбуки, банківські карти, які могли використовуватися для протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування злочинів, пов’язаних з фальшуванням лікарських засобів (ст. 321-1 ККУ), їх контрабандою (ст. 305 ККУ), незаконним використанням знаків для товарів і послуг, фірмових найменувань (ст. 229 ККУ), а також незаконним виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням чи збутом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст. 307 ККУ).

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали