У Києві відбулась зустріч щодо запобігання та припинення грубих порушень прав дітей в Україні в умовах збройної агресії рф

clock
12.04.2024 12:00

9 квітня у Києві відбулась зустріч під патронатом Радниці – Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, національного фокал-пойнта з питань дітей та збройних конфліктів в Україні Дар’ї Герасимчук щодо запобігання та припинення грубих порушень прав дітей в Україні в умовах збройної агресії російської федерації проти України.

Зустріч відбулась на найвищому рівні міжміністерської робочої групи з питань діти та збройні конфлікти та очільників структур та агенцій ООН в Україні щодо результатів  виконання Спільного превентивного плану щодо запобігання та подолання грубих порушень проти дітей в результаті збройної агресії російської федерації проти України.

Представники МВС України повідомили про актуальні кроки з реалізації пілотного проєкту «Безпечна країна», ряд спільних ініціатив та інформаційних тренінгів щодо кібербезпеки, з питань протимінної безпеки, правил поводження з вибухонебезпечними речовинами тощо. Також ведеться активна робота з інформування учнів навчальних закладів щодо правил безпеки в рамках спільного проєкту з ЮНІСЕФ на базі мобільних класів безпеки у прифронтових регіонах.

Дар’я Герасимчук подякувала усім членам Міжміністерської робочої групи та очільникам структур та агенцій ООН в Україні і зазначила: «Усе те, про що ми говоримо й звітуємо сьогодні, відображається на житті українських дітей, яких ми захищаємо. Сьогоднішній діалог - це не лише можливість обговорити вже зроблене та досягнуте, але й запланувати наступні спільні кроки».

«ЮНІСЕФ високо оцінює прогрес Уряду України у впровадженні Спільного превентивного плану та готовий продовжувати підтримувати урядові зусилля щодо запобігання та припинення серйозних порушень щодо дітей під час війни, що триває», – зазначив Представник Дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали