Контраст
Шрифт

У Києві кримчанка оформила ID-картку після встановлення її особи за допомогою відеозв’язку

clock
16.03.2023 16:05

Під час війни у системі МВС України продовжують створювати всі умови, щоб українці могли вчасно оформили та отримали необхідні паспортні документи. Зокрема, встановлення осіб відбувається за допомогою відеоконференцзв'язку. Цей процес спрощує оформлення паспорта в Україні.  

Працівники Солом'янського відділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області провели таку процедуру для дівчини з АР Крим. Після початку широкомасштабної війни українка поїхала з тимчасово окупованого півострова до Києва. 

Після досягнення 18 років вперше для отримання ID-картки кримчанка мала пройти процедуру встановлення особи із залученням родичів, сусідів тощо. Батьки дівчини не могли бути присутні особисто, тому підтвердження особи відбулося по відеозв’язку. Після цього було оформлено потрібний документ.  

Нагадуємо, кожен українець, який досягнув 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України. З переліком документів для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти після досягнення 18-річного віку, а також порядком проведення відеоконференцзв’язку можна ознайомитися на сайті Державної міграційної служби України. 

Державна міграційна служба України

 

Схожі матеріали
Діяльність