У ДСНС відбулася двостороння зустріч з представниками делегації Міністерства внутрішніх справ Фінляндії

clock
07.06.2024 19:00

Серед основних тем, що обговорювалися – досвід ДСНС в організації цивільного захисту населення в умовах війни, укриття у захисних спорудах, автоматизована система централізованого оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Також фахівці ДСНС поділилися з фінськими колегами власним досвідом очищення території держави від вибухонебезпечних предметів й обговорили питання співробітництва між Україною та Механізмом цивільного захисту ЄС.

У рамках візиту експерти МВС Фінляндії відвідали укриття цивільного захисту та пожежно-рятувальні частини у Києві та селищі Гостомель на Київщині, а також мобільні Класи безпеки, в яких рятувальники та поліцейські проводять просвітницьку роботу з дітьми.

Зацікавленість фінських правоохоронців викликали обладнані укриття в київській лікарні та відбудованій школі селища Бородянка. Європейські гості були вражені розповіддю рятувальників про роботу під час військової агресії росії та під час окупації Київської області. Будівля підрозділу, частина якої була знищена росіянами, тепер повністю відновлена, і у рятувальників є найсучасніше обладнання для ліквідації пожеж та роботи на місцях ворожих обстрілів.

Також представники фінської делегації відвідали Мобільний рятувальний центр швидкого реагування, що отримав атестацію у системі Міжнародної консультативної групи ООН з пошуку та порятунку в умовах міста (INSARAG). Там вони ознайомилися з роботою рятувальників і фахівців, які забезпечують радіаційний, хімічний та біологічний захист в умовах війни. Їм продемонстрували сучасне обладнання й техніку, що використовується для ліквідації наслідків ворожих атак, зокрема мобільну хіміко-радіометричну лабораторію.

                                                                                                                                                                                                                                                   ДСНС України

Схожі матеріали