Тисячі психотропів, неповнолітній переправник осіб через кордон та 15 порушників: як минула доба у прикордонників

clock
24.10.2023 15:40

Прикордонники викрили закарпатця, який залучив неповнолітнього до незаконного переправлення осіб через кордон. А також серед вантажу гуманітарної допомоги виявили велику партію наркомістких та психотропних препаратів.

Напередодні прикордонники Мукачівського загону затримали групу осіб, які рухалися до кордону з Угорщиною. Двоє чоловіків призовного віку мали намір незаконно потрапити за межі України, двоє інших їх супроводжували. Пообіцяв безперешкодний перетин кордону 35-річний житель міста Виноградів. До протиправної діяльності він також долучив 17-річного юнака з Черкащини.

Прикордонники направили повідомлення правоохоронцям про виявлення ознак злочину, передбаченого ч.2 ст.332 "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" Кримінального кодексу України.

Розпочато кримінальне провадження. Організатора злочинної схеми затримали. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Тим часом на кордоні зі Словаччиною серед вантажу гуманітарної допомоги у мікроавтобусі, який прямував на в’їзд в Україну, виявили велику партію наркомістких та психотропних препаратів.

Під час огляду прикордонниками в багажному відділенні серед іншого вантажу виявлено 4 730 таблеток, 625 капсул та 25 шприц-ампул психотропної та наркотичної дії.

Їх з Польщі в Україну перевозив 41-річний громадянин України. Чоловік запевняв, що перевозить вантаж від польських благодійників для потреб закарпатської благодійної організації.

Чи правдиву інформацію надав водій – перевірятимуть співробітники Нацполіції. Прикордонники надіслали правоохоронцям повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст.307 ККУ та ст.309 ККУ.

Загалом за добу 23 жовтня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 78 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

З України вибули - 39 тисяч осіб. 26 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували - 39 тисяч осіб, 35 тисяч з них - громадяни України.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 15 осіб.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали