Столичні поліцейські затримали завідувача медзакладу, який продавав фальшиві довідки про непридатність до військової служби

clock
03.04.2023 19:50

Правоохоронці задокументували отримання посадовцем неправомірної вигоди. Окрім того, під час обшуків у кабінеті завідувача було знайдено майже 90 тисяч доларів США.

Слідчі Деснянського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури міста Києва викрили завідувача однієї з комунальних медичних установ на одержанні неправомірної вигоди.

За даними начальника відділення слідчого відділу Деснянського управління поліції Євгена Бишевича, правоохоронці задокументували отримання посадовцем грошей у розмірі 3 тисяч доларів США.

«Керівник консультативного-діагностичного центру обіцяв бажаючим організувати проходження медичної комісії, за результатом якої буде видана довідка щодо непридатності до військової служби. Так, ми зібрали докази протиправної діяльності киянина, 1962 року народження, та під час отримання «винагороди» затримали його», — заявив він.

У робочому кабінеті та за адресою проживання фігуранта слідчі провели санкціоновані обшуки та вилучили майже 90 тисяч доларів США, фальшиві довідки про непридатність до військової служби інших осіб та чорнові записи.

У поліції інформують, що тепер завідувачу медзакладу загрожує стаття 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування.

Національна поліція України

Схожі матеріали