Контраст
Шрифт

Співробітники Львівського прикордонного загону викрили зловмисників, які організували виїзд за кордон військовозобов’язаних

clock
22.03.2023 16:05

Житель Волині створив фіктивне підприємство для здійснення міжнародних вантажних перевезень та  укладав «липові» договори про працевлаштування.

Відомості відносно псевдоводіїв вносились до системи «Шлях». Клієнтами «бізнесмена» були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію. 
 
Зловмисник до «бізнесу» залучив чотирьох спільників, які вивозили за кордон військовозобов’язаних. Свої послуги ділки оцінювали від 1 000 доларів США, залежно від терміну перебування за кордоном. Квиток «в один кінець» коштував ухилянтам 4 500 доларів США. 
 
У ході проведених санкціонованих обшуків було виявлено та вилучено три автомобілі, які використовувались для незаконного переправлення чоловіків за кордон, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, бланки документів, печатки та інші предмети, які підтверджують причетність до здійснення протиправної діяльності. А також грошові кошти в сумі 6 400 доларів США та 7 800 євро, які, ймовірно, зловмисники отримали за свої «послуги». 
 
Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. 
 
Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативні співробітники Львівського та Волинського прикордонних загонів спільно зі співробітниками ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури та підтримки Управління кримінального аналізу ГУНП у Львівській області.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність