“Сім життів ми зберегли для обмінного фонду”, — гвардієць 18 Слов’янської бригади Влад про роботу штурмовика (ВІДЕО)

clock
21.04.2024 13:00

27-річний Влад — одесит. Воює у складі 18-ї Слов’янської бригади НГУ на Донеччині понад рік. На його рахунку до десяти вдалих штурмів позицій ворога.

 

«Зараз проходжу службу в батальйоні «Донбас». Це – найкраще місце, де я служив за останні сім років. Я вже довгий час на контракті та дуже радий, що мені дали можливість ліквідувати окупантів, робити те, що я повинен робити під час цієї війни», – каже Влад.

До повномасштабного вторгнення Влад служив за контрактом, але не мав досвіду бойових дій. З початком повномасштабного вторгнення його життя змінилось.

«У нас всі штурми були дуже вдалими. Під час першого штурму на останньому виїзді ми взяли вісім полонених. Одного з них не врятували, він стік кров’ю. Сім життів ми зберегли для обмінного фонду. Сподіваюсь, їх обміняють на наших бійців дуже скоро», – розповідає військовослужбовець.

Всі друзі Владислава мають бойовий досвід, і навіть його дівчина. Молодий чоловік почувається на війні у своїй стихії.

«Я – мотоцикліст, люблю адреналін, і мені не страшно. Страх – це емоція, яку можна відключити. Я раджу всім, хто на фронті, просто спробуйте не думати про те, як вас вб’ють, як вас поранять. Спробуйте думати про те, як ви вб’єте і ви пораните. Просто думайте правильно, як хижак, а не жертва, – радить Влад. Він додає, що саме сміливість, бажання воювати та перемагати, об’єднує групу Владислава. – Ми вже брати. Це назавжди. Навіть після війни будемо завжди один одному допомагати. Ця війна об’єднала нас. Коли я йду у відпустку, то сумую по війні. Мені хочеться на штурм, подобається те, чим я займаюсь».

 

Під час останнього штурму Владислав та його група ліквідували понад двадцять росіян у бліндажі.

«Ми підійшли до бліндажа, не могли ніяк вибити, бо вхід був лабіринтом. Окупанти не хотіли здаватися в полон. Але потім ми знайшли димохід і я, як Санта Клаус, закидав гранати. Ніби подарунки приніс», — згадує Влад.

За успішну бойову операцію Влада та його побратимів Президент України нагородив орденами «За мужність» III ступеня.

Його особиста мотивація, щоб в майбутньому його діти, рідні та друзі не жили так, як живе ворог. Владислав запевняє, що захищатиме Україну до Перемоги!

                                                                                                                                                               Національна гвардія України

 

Схожі матеріали